Berätta din berättelse

Fyrkant

Är du adopterad och vill dela med dig av något på den här sidan? Skicka namn och kontaktuppgifter till hej@jag-ar-adopterad.se så kommer du att bli kontaktad med fortsatt information om hur du kan gå tillväga.

Vad händer med det jag skickar in? Jag läser igenom det du skickar in och kontaktar sedan dig. Det kan hända att jag föreslår ändringar eller ber om kompletteringar. När du ger klartecken publiceras din text.

Du kan alltid välja att vara anonym om du helst vill det.

Genom att skicka in ett bidrag godkänner du vår integritetspolicy. Tänk på att inte ange personer i din omgivning med namn utan medgivande. Du ansvarar själv för innehållet i din text. Här är ordet fritt men jag har rätt att bortse från att publicera innehåll som strider mot lagen på något sätt.

Exempel på berättelse

Du kan till exempel skriva och berätta om hur du kom till Sverige eller om hur du har upplevt din barndom. Det kan handla om en röttersökning eller resa till ditt födelseland. Det kan också vara vardagsbetraktelser och reflektioner från skola, arbetsliv, familjeliv, vänner eller tankar och funderingar om identitet och rasism, sorg eller glädje, utanförskap eller gemenskap, anknytning och separation.

Du kan skriva och berätta i den form som passar dig. Till exempel i form av en dagboksanteckning eller ett brev till någon. Du kan också skriva en dikt, essä eller novell.

Det viktigaste är att du berättar från ditt perspektiv med dina ord.

Du kan alltid välja att vara anonym om du vill.